maandag 28 juli 2014

Babushka rose tutorial deel 2

Vandaag het tweede deel van de Babushka rose. Fijn om te horen dat jullie er wat aan hebben!We zijn geëindigd met de bloem


Nu begin je ( met groen garen ) met een vaste in het 3e stokje van een bloemblaadje ( maakt niet uit welke).Dan 5 lossen.
Nu gaan we de blaadjes maken, dat vond ik het lastigste... Maar ik krijg op de volgende manier de mooiste en stevigste blaadjes.

Je neemt 2 x de draad op je naald ( zoals bij een dubbel stokje) en steekt de naald door het eerste stokje van het volgende bloemblaadje. 

Dan haal je de draad op, komt terug uit de steek, draad nogmaals ophalen en dan door de 1e 2 lusjes op de naald halen. ( het lijkt nog steeds op een dubbel stokje)

Dit doe je nog 2 keer en dan heb je als het goed is 7 lusjes op je naald. Dan haal je de draad nog 1x op en haalt hem door alle lusjes heen.


Tada! Je heerste blaadje. Nu maak je 5 lossen en vervolgens nog een blaadje in dezelfde steek.


Als je dit achter de rug hebt, heb je het moeilijkste gehad, echt waar.

Je haakt nu 2 lossen en dan een vaste het laatste stokje van hetzelfde bloemblaadje 


Nu 3 lossen,een vaste in het eerste stokje van het volgende bloemblaadje en weer 2 lossen.

Nu ga je weer blaadjes maken.
Maak 1 blaadje zoals hierboven beschreven in het laatste stokje van hetzelfde bloemblaadje, 5 lossen en vervolgens nog een blaadje in dezelfde steek.Nu 5 lossen , daarna een vaste in het 3e stokje van het volgende bloemblaadje, dan weer 5 lossen.

Nu gaan we naar de 3e hoek met bloemblaadjes, dus:
In het eerste stokje van het volgende bloemblaadje een blaadje maken,5 lossen en in dezelfde steek nog een blaadje maken.
Dan verder met 2 lossen, een vaste in het laatste stokje van hetzelfde bloemblaadje, 3 lossen,een vaste in het eerste stokje van het volgende bloemblaadje , 2 lossen.

Nu zijn we toe aan de laatste hoek met blaadjes
Maak een blaadje in het laatste stokje van hetzelfde bloemblaadje, 5 lossen, een blaadje in dezelfde steek. 
Tenslotte 5 lossen en voeg de toer samen met een halve vaste in de eerste steek.Nu ben je klaar met groen, dus hecht af.

Pfffff, ik snap die haakschema's nu wel, wat een verhaal......
Maar nu zijn we echt bijna klaar.

Begin in de tegenoverliggende hoek waar je met groen begonnen bent met wit


Begin met 3 lossen, 4 stokjes in de 1e ruimte.
Vraag me niet waarom de kleur groen ineens zo anders is.... Zelfde garen en tijd van de dag.

In de hoek maak je 3 stokjes-3 lossen- 3 stokjes.


In de ruimte na de hoek maak je 2 stokjes, dan een stokje op de vaste van de vorige toer, in de volgende ruimte 3 stokjes, dan weer een stokje op de volgende vaste van de vorige toer.


Nu ben je weer in een hoek en doe je weer 3 stokjes-3 lossen- 3 stokjes.
Na de hoek maak je 4 stokjes in de ruimte,een stokje op de vaste van de vorige toer en weer 4 stokjes in de volgende ruimte.
Nu maak je weer een hoek, 3 stokjes- 3 lossen - 3 stokjes.
Vervolgens 2 stokjes in de ruimte, een stokje op de vaste van de vorige toer, 3 stokjes in de ruimte, een stokje op de volgende vaste van de vorige toer en weer 2 stokjes in de ruimte.
Dan je laatste hoek 3 stokjes- 3 lossen- 3 stokjes.
Als laatste 4 stokjes in de ruimte na de hoek en sluit af met een halve vaste in je eerste steek van deze toer. Hecht af.


Als laatste heb ik een toer van vasten rondom gehaakt, met in de ruimte van de hoek steeds 4 vasten. Dit staat niet op het schema, maar vond ik mooier.


Het eerste vierkant is nu klaar. Daar word je toch vrolijk van !?
Elk als je even doorwerkt......


Heb je een prachtige deken.
Veel haakplezier!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten